• Zaujímavá beseda so zaujímavou hostkou

        „Každá kniha má dušu. Dušu toho, kto ju písal, a dušu tých, ktorí ju čítali a snívali s ním.“
                                                                                                      Carlos Ruiz Zafón

      V stredu 27.3.2024 sme v našej škole privítali milú náštevu, Sophiu Derevjaníkovú. Sophia je naša bývala žiačka a prišla nám predstaviť svoju knižnú prvotinu, výsledok svojej Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Pre žiakov si pripravila zaujímavú prezentáciu, v ktorej predstavila svoju novelu – Moc knihy. Po jej skončení žiakom odpovedala na zvedavé otázky nielen o knihe a svojím príbehom ich motivovala k čítaniu. Sophii ďakujeme nielen za darovanú knihu, ale aj za besedu a prajeme jej veľa tvorivej inšpirácie a ďalších úspechov!

    • Hviezdoslavov Kubín - 2. kategória

      V utorok 26. 3. 2024 sa v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V  2. kategórií nás reprezentovala Michaela Šlampiaková (5.r.), ktorá  získala čestné uznanie.

      Srdečne blahoželáme!

    • OZNAM

      Vážení rodičia,

      pri príležitosti Dňa učiteľov bude dňa 4. 4. 2024 (štvrtok) skrátené vyučovanie pre všetkých žiakov do 12.00 hod. Následne pôjdu na obed a domov. Žiaci z Litmanovej odídu autobusom o 12.45 hod. Prevádzka v ŠKD nebude.

    • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo (1. kategória)

      V pondelok 25. 3. 2024 sa v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V najmladšej kategórií nás v silnej konkurencii úspešne reprezentovala Lenka Hlinková (4. r.), ktorá si vyrecitovala 3. miesto.

      Srdečne blahoželáme!

    • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

      Dňa  21. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v biblickej olympiáde, ktoré sa konalo v ZŠ Kamienka. Našu školu reprezentovali žiaci 6. ročníka Sarah Džurňáková, Emma Hlinková a Dominik Rinkovský, ktorí získali 2. miesto.

      Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Rozprávkový deň pre predškolákov

            Piatok 22. 3. 2024 bol v našej škole výnimočný. Okrem toho, že sme si pripomenuli svetový Deň vody, navštívili nás aj predškoláci z Litmanovej a Jarabiny.

           Čakali na nich VODNÉ VÍLY, ktoré im pomáhali vyzdobiť ich šaty kvapkami. Popritom sa deti dozvedeli o kolobehu vody v prírode, vyskúšali si vyrobiť farebný dážď, ochutnali vodu s rôznymi príchuťami a dokonca vyčistili rybkám jazierka od smetí.

            Ďakujeme deťom a rodičom za hojnú účasť a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia a zážitky.

    • Nová relaxačná zóna

    • Geografická olympiáda - okresné kolo

      Dňa 12. marca 2024 sa uskutočnilo okresné kolo GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY v Starej Ľubovni. Našu školu reprezentovali žiaci 5. ročníka Natália Saloňová a Adam Kovalčík, ktorí boli úspešnými riešiteľmi.

      Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Aktualizácia údajov

      Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
    • Prednáška o šikanovaní

      12. marec 2024 bol pre žiakov prvého aj druhého stupňa v znamení preventívnej aktivity. Zúčastnili sa prednášky, ktorú viedol kpt. Ing. Milan Ženčuch z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni. Žiakom vysvetlil pojmy šikana a kyberšikana, jednotlivé druhy šikanovania s dôrazom na trestnú činnosť mládeže. Cieľom prednášky bolo predísť takémuto správaniu medzi žiakmi a budovať v nich pevné kamarátske vzťahy.

    • MISS BÁBIKA

      Centrum voľného času v Starej Ľubovni každoročne organizuje obľúbenú súťaž Miss bábika určenú pre žiačky 1. a 2. ročníka. Dnešný deň 12.3.2024 nebol výnimkou a tejto súťaže sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Paulínka Murgaš a Katka Gallyová predviedli svoj talent, prednes, spev, zručnosť, šikovnosť, ale najmä vzťah k svojej bábike. Súťažiace si odniesli vecnú cenu a sladkosť. Našim odvážnym prváčkam ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

    • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

      V piatok 8.3.2024 sa v našej škole uskutočnila recitačná súťaž pomenovaná po jednom
      z najväčších slovenských spisovateľov P. O. Hviezdoslavovi – Hviezdoslavov Kubín. Svoje
      umelecké výkony prednieslo 6 recitátorov poézie.
      1. miesto – Lenka Hlinková /4. r./
      2. miesto – Emily Rusiňaková /4. r./
      3. miesto – Mário Kuča /3. r./

      Čestné uznanie: Michal Sikorjak /4. r./, Natália Demurová /4. r./, Jozef Kroták /4. r./

      Všetkým recitátorom srdečne blahoželáme!

    • Rozprávkový deň

    • OZNAM

      Vážení rodičia, milí žiaci!

      Prinášame vám nové číslo školského časopisu Orjabinček, ktoré si môžete prečítať v elektronickej podobe na našej stránke školy. V priečinku Školský časopis nájdete aj predchádzajúce čísla.

      Prajeme vám príjemné čítanie!

    • 1. ročníku Memoriálu Michala Strenka

      Deň 1. marec 1945 je dňom úmrtia nášho rodáka seržanta Michala Strenka. Pri tejto príležitosti sa práve v tento deň uskutočnil 1. ročník Memoriálu Michala Strenka, ktorého organizátormi bol 65. prieskumný prápor M. Strenka z Prešova, Vojenská expozícia M. Strenka v Starej Ľubovni a Obec Jarabina. Po 6 -kilometrovom behu vojakov a prihlásených účastníkov a po pietnom akte bol pre všetkých pripravený kultúrny program, v ktorom sa okrem ženskej speváckej skupiny Poľana a mladých mandolinistov prezentovali aj naši žiaci.

      Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

    • Vystúpenie pre dôchodcov

      Pri príležitosti výročnej členskej schôdze našich dôchodcov dňa 11. 2. 2024 sme pekným programom spestrili ich posedenie. Tentoraz sme si pripravili pásmo s tematikou (puščaňových) fašiangových zvykov spojených s piesňami, tancom a humorným hovoreným slovom v našom dialekte. Odmenili nás pochvalou a veľkým potleskom.

    • VALENTÍNSKY PLES

      V piatok 9. februára 2024 sa na našej škole konal Valentínsky ples. Hoci išlo o prvý ročník plesu, spolu sme ho urobili jedinečným a nezabudnuteľným. Krásna výzdoba, skvelá hudba, bohatá tombola, chutné občerstvenie a hlavne super zábava nás sprevádzali po celý večer. Tento ročník sa niesol aj v znamení kultúrneho programu. Ples otvorili žiaci 7. ročníka so svojou triednou učiteľkou pripravenou tanečnou choreografiou. Spestrením programu bola legendárna dvojica Cuky a Luky, ktoré nás svojimi hereckými výkonmi nesklamali. Korunovali sme aj 1. kráľovnú a kráľa plesu. Našim kráľovským párom sa stali Emmka Mačíková a Leo Milo. 

      Veľká vďaka patrí hlavne našim šikovným siedmakom a ich triednej učiteľke, Danici Sikorjákovej, ktorí skvelo zvládli organizáciu plesu a všetkým, ktorí sa podieľali na jeho príprave. 

      Ďakujeme! ♡ 

    • Veselý piatok v maskách

      Február je tradične mesiacom karnevalov a zábav. Každoročne patrí karnevalu jeden deň aj v našej škole. Tento rok pripadol na 9. 2. Deti sa naň tešili celé týždne a úporne premýšľali, akú masku si na tento rok zvolia. Nechýbali veseliace sa deti v pekne vyzdobenej triede i nápadité masky, ktoré sa snažili zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou. Deti za odmenu dostali zaujímavé ceny. Tešili sa a úsmev na tvári, a ich spokojnosť to dosvedčili. Dobrá nálada nechýbala, a preto sa chceme o našu radosť s vami podeliť prostredníctvom fotiek.

    • POĎAKOVANIE

      Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Jarabine vyjadruje veľké poďakovanie Združeniu rodičov a priateľov školy a Obci Jarabina za zorganizovanie detského plesu dňa 3. 2. 2024 v Kultúrnom dome v Jarabine a za darovanie finančného výťažku v sume 1413 EUR našej škole. Financie budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole.

      Osobitné poďakovanie vyjadrujeme Podielníckemu družstvu Poľana Jarabina za finančný príspevok. 

      ĎAKUJEME!

    • ZBER PAPIERA

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou JARABINA
      065 31 Jarabina 258
    • +42152 4284061

    Fotogaléria