• Hlavná cena v súťaži - Starí rodičia, rozprávajte!

      Naši žiaci svoj pozitívny vzťah k starým a prastarým rodičom prejavujú nielen doma, ale aj na rôznych vystúpeniach a súťažiach. Jednou z takých bola súťažná prehliadka Starí rodičia, rozprávajte! Organizovalo ju Ľubovnianske osvetové stredisko. Zúčastnila sa jej žiačka 7. ročníka Emma Mačíková, ktorá prispela do regionálnej audiovizuálnej súťaže príbehom svojej 87-ročnej prababky Heleny Hlinkovej. Tá jej porozprávala, ako si ona spomína na slávenie veľkonočných sviatkov v Litmanovej. Emmina práca bola prezentovaná a odmenená hlavnou cenou na podujatí BABIČKA REGIÓNU dňa 25. 4. 2024 v Dome kultúry v Starej Ľubovni.

      Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

    • Biologická olympiáda kat. D

           Dňa 25. apríla 2024 sa v CVČ v Starej Ľubovni uskutočnilo obvodné Biologickej olympiády / kategória D /.  Našu školu reprezentovali úspešní riešitelia školského kola. V súťaži preukázali výborné teoretické aj praktické vedomosti a zručnosti, ktoré dokazujú ich skvelé umiestnenie:

                                         Lukáš Saloň   /7. ročník/  -  2. miesto

                                         Emma Hlinková  /6. ročník/ - úspešná riešiteľka  /4. miesto/

       

      Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Medzníky 2. svetovej vojny 2024

      Dňa 18. 4. 2024 sa naše žiačky Slavomíra Potičná, Natália Džurňáková a Daniela Bandyová zúčastnili v Centre voľného času v Starej Ľubovni okresného kola súťaže "Medzníky 2. svetovej vojny", na ktorej obsadili spomedzi všetkých súťažných tímov vynikajúce 1. miesto.

      Blahoželáme!

    • Stretnutie s pani prezidentkou

       Dňa 24. 4. 2024  mesto Stará Ľubovňa navštívila pani prezidentka SR Zuzana Čaputová. Privítali ju zamestnanci mestského úradu. Naši žiaci tretieho a štvrtého ročníka v rámci vlastivednej vychádzky a prehliadky okolia mesta Stará Ľubovňa si nenechali ujsť príležitosť odfotiť sa s prezidentkou. Žiaci boli nadšení z jej návštevy a  na tento deň budú ešte dlho spomínať.

    • Biologická olympiáda kat. E

      Dňa 11. 04. 2024 sa konal 58. ročník Biologickej olympiády - kategória E – Poznaj a chráň prírodu svojej vlasti. Na obvodnom kole v odbornosti  zoológia obsadil  1. miesto Matej Foltán žiak 7. ročníka a žiačka 8. ročníka Daniela Bandyová obsadila 2. miesto.

      Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Dar pre škôlku

      Milí rodičia, chceme poďakovať nášmu pánovi starostovi za krásny dar pre našu škôlku. Ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

       

    • Okresné majstrovstvá v basketbale starších žiakov

      V utorok 16.4.2024 sa na ZŠ Komenského v Starej Ľubovni konali okresné majstrovstvá v basketbale starších žiakov. Zúčastnilo sa ich 11 družstiev z celého okresu. Medzi nimi boli prvýkrát aj naši žiaci. 

      Okrem bohatých skúseností si vytýčili aj ciele pre budúci rok: získať presnejšiu mušku pri streľbe na kôš a narásť o niekoľko desiatok centimetrov.

    • Pytagoriáda

      V dňoch 9.4. a 10.4.2024 našu školu reprezentovali žiaci na okresnom kole Pytagoriády. Úspešným riešiteľom sa stal žiak Hlieb Sydorov z 5.ročníka.

      Srdečne blahoželáme!

    • Zápis budúcich prváčikov

      V stredu 10. apríla 2024 sa uskutočnil zápis predškolákov do 1. roč. ZŠ. Budúci prváci predviedli svoju šikovnosť a dôvtip. Počítali, recitovali, priraďovali, predstavili nám všetko to, čo má budúci prvák vedieť. Za všetku snahu ich čakala krásna odmena.

    • Dopoludnie v Ľubovnianskej knižnici

      “Čím viac čítate, tým viac sa naučíte. Čím viac sa naučíte, tým viac miest objavíte."
                                                                                                                              Dr. Seuss

      V stredu 27. 3. 2024 sa žiaci I. stupňa vybrali do Ľubovnianskej knižnice. Čakal tam na nich bohatý program, ktorý pre nich prichystali pracovníci knižnice. V úvode si pozreli divadielko na motívy knihy od Josefa Čapka Rozprávky o psíčkovi a mačičke, ktoré bolo nie len vtipné, ale aj poučné. Žiaci 3. a 4. ročníka si mali možnosť pozrieť prezentáciu o robotoch a ich využití pre človeka. Skúsili si programovanie mbota. MBot je robot určený pre začiatočníkov v robotike. Mladší žiaci sa oboznámili s knižnicou,  pravidlami požičiavania kníh a správaním sa v knižnici. Čakala na nich aj tvorivá dielnička, v ktorej si mohli vyskúšať vypaľovanie do dreva.“Čím viac čítate, tým viac sa naučíte.

    • Zaujímavá beseda so zaujímavou hostkou

        „Každá kniha má dušu. Dušu toho, kto ju písal, a dušu tých, ktorí ju čítali a snívali s ním.“
                                                                                                      Carlos Ruiz Zafón

      V stredu 27.3.2024 sme v našej škole privítali milú náštevu, Sophiu Derevjaníkovú. Sophia je naša bývala žiačka a prišla nám predstaviť svoju knižnú prvotinu, výsledok svojej Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Pre žiakov si pripravila zaujímavú prezentáciu, v ktorej predstavila svoju novelu – Moc knihy. Po jej skončení žiakom odpovedala na zvedavé otázky nielen o knihe a svojím príbehom ich motivovala k čítaniu. Sophii ďakujeme nielen za darovanú knihu, ale aj za besedu a prajeme jej veľa tvorivej inšpirácie a ďalších úspechov!

    • Hviezdoslavov Kubín - 2. kategória

      V utorok 26. 3. 2024 sa v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V  2. kategórií nás reprezentovala Michaela Šlampiaková (5.r.), ktorá  získala čestné uznanie.

      Srdečne blahoželáme!

    • OZNAM

      Vážení rodičia,

      pri príležitosti Dňa učiteľov bude dňa 4. 4. 2024 (štvrtok) skrátené vyučovanie pre všetkých žiakov do 12.00 hod. Následne pôjdu na obed a domov. Žiaci z Litmanovej odídu autobusom o 12.45 hod. Prevádzka v ŠKD nebude.

    • Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo (1. kategória)

      V pondelok 25. 3. 2024 sa v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V najmladšej kategórií nás v silnej konkurencii úspešne reprezentovala Lenka Hlinková (4. r.), ktorá si vyrecitovala 3. miesto.

      Srdečne blahoželáme!

    • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

      Dňa  21. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v biblickej olympiáde, ktoré sa konalo v ZŠ Kamienka. Našu školu reprezentovali žiaci 6. ročníka Sarah Džurňáková, Emma Hlinková a Dominik Rinkovský, ktorí získali 2. miesto.

      Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Rozprávkový deň pre predškolákov

            Piatok 22. 3. 2024 bol v našej škole výnimočný. Okrem toho, že sme si pripomenuli svetový Deň vody, navštívili nás aj predškoláci z Litmanovej a Jarabiny.

           Čakali na nich VODNÉ VÍLY, ktoré im pomáhali vyzdobiť ich šaty kvapkami. Popritom sa deti dozvedeli o kolobehu vody v prírode, vyskúšali si vyrobiť farebný dážď, ochutnali vodu s rôznymi príchuťami a dokonca vyčistili rybkám jazierka od smetí.

            Ďakujeme deťom a rodičom za hojnú účasť a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia a zážitky.

    • Nová relaxačná zóna

    • Geografická olympiáda - okresné kolo

      Dňa 12. marca 2024 sa uskutočnilo okresné kolo GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY v Starej Ľubovni. Našu školu reprezentovali žiaci 5. ročníka Natália Saloňová a Adam Kovalčík, ktorí boli úspešnými riešiteľmi.

      Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    • Prednáška o šikanovaní

      12. marec 2024 bol pre žiakov prvého aj druhého stupňa v znamení preventívnej aktivity. Zúčastnili sa prednášky, ktorú viedol kpt. Ing. Milan Ženčuch z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni. Žiakom vysvetlil pojmy šikana a kyberšikana, jednotlivé druhy šikanovania s dôrazom na trestnú činnosť mládeže. Cieľom prednášky bolo predísť takémuto správaniu medzi žiakmi a budovať v nich pevné kamarátske vzťahy.

    • MISS BÁBIKA

      Centrum voľného času v Starej Ľubovni každoročne organizuje obľúbenú súťaž Miss bábika určenú pre žiačky 1. a 2. ročníka. Dnešný deň 12.3.2024 nebol výnimkou a tejto súťaže sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Paulínka Murgaš a Katka Gallyová predviedli svoj talent, prednes, spev, zručnosť, šikovnosť, ale najmä vzťah k svojej bábike. Súťažiace si odniesli vecnú cenu a sladkosť. Našim odvážnym prváčkam ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou JARABINA
      065 31 Jarabina 258
    • +42152 4284061

    Fotogaléria